LA GENT a la XARXA ALCOVER

logo-xarxa. .

Tal com ho fèia el Projecte Alcover, la Xarxa Alcover es defineix com l’associació lliure, oberta i no protocolària d’un conjunt d’entitats municipals, associacions, entitats, programadors teatrals, teatres, universitats i persones físiques de l’àmbit geogràfic de la llengua catalana amb l’objectiu de crear una estructura estable d’intercanvi, que permeti la realització de gires coordinades d’espectacles teatrals en català.a amb l’objectiu de crear una estructura estable d’intercanvi, que permeti la realització de gires coordinades d’espectacles teatrals en català. .. .

.

La Xarxa Alcover parteix de dues consideracions bàsiques:

La voluntat de promoure la circulació i la contractació d’artistes i d’espectacles teatrals que desenvolupen la seva tasca en català, reforçant l’agermanament cultural de les Illes Balears, Catalunya, Andorra, la Franja de Ponent i el País Valencià. Al voltant del teatre, aquestes persones i municipis s’apleguen per iniciar una vertebració cultural que possibiliti l’intercanvi d’experiències i alhora generi una marc comú de treball.

El predomini dels criteris culturals sobre els comercials en la promoció dels espectacles i companyies Xarxa Alcover.

El Projecte Alcover, embrió de l’actual Xarxa Alcover, va prendre forma al llarg de 1995. Gràcies a una sèrie de trobades entre professionals vinculats a la creació, la gestió i la programació teatral, es va perfilar un ideari, es va realitzar una primera selecció de companyies i es va concretar un calendari d’actuacions que s’iniciava el Gener de 1996. L’activitat del Projecte Alcover es desenvolupà ininterrumpudament des del 1996 fins al 2011. Hi van participar 62 companyies teatrals de Catalunya, País Valencià i les Illes Balears, amb un total de més de 300 representacions teatrals.

LA GENT – Pérez & Disla

He rebut un mail informant d’una reunió. El col·lectiu al qual pertanyo em convoca a la participació. Apunto a la meva agenda el dia, l’hora, l’adreça exacta. En llegir el mail he pensat que no tinc moltes ganes d’assistir. Penso que no servirà de res que ens ajuntem una altra vegada. Penso que no solucionarem res. Penso que no anirà gairebé ningú a aquesta reunió. Penso que serà una pèrdua de temps. Just abans de passar a una altra cosa penso que potser aquesta vegada serà diferent. Hi aniré. Potser aquesta vegada es solucioni alguna cosa. Vaiga pensar què diré en aquesta reunió. Intentaré parlar en positiu i intentaré il·lusionar als altres assistents perquè trobem una bona sortida a tot el que ens preocupa.

La gent té ganes de fer coses. La gent vol fer-se sentir. La gent vol organitzar-se. La gent s’implica. La gent s’expressa. La gent es queixa. La gent participa. La gent escolta. La gent pensa en la gent.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: